انواع کباب
انواع کباب بسیار متنوع می باشد و هر کدام از آنها دارای طعم، مزه و روش تهیه متفاوتی هستند. در ادامه، به برخی از انواع معروف کبابها اشاره میکنم:
کباب کوبیده: یکی از معروفترین انواع کباب در ایران است که از گوشت چرخکرده گوساله، گوسفند یا گوشت مرغ تهیه میشود. گوشت با افزودن پیاز رندهشده، نمک، فلفل، زرده تخممرغ و ادویههای دیگر مخلوط و به شکل استوانهای روی میزههای چوبی میچسبانند و سپس در روغن سرخ میشوند.
جوجه کباب: از گوشت جوجه یا مرغ تهیه میشود. گوشت معمولاً قبل از پخت به مدت مشخصی در مخلوطی از ادویهها و سس مخصوص مربوطه مرینه میشود و سپس روی آتش یا در دستگاههای کبابپز پخته میشود.
برگ: با استفاده از برگهای گیاهان مانند برگهای توت یا گیاه گوجهفرنگی تهیه میشود. گوشت مخصوص این کباب معمولاً با ادویههای متنوعی مانند زعفران، پیاز، نمک و فلفل تهیه و بین برگهای گیاهان میگذارند و سپس پخته میشود.
تابهای: معمولاً در تابه یا ماهیتابه تهیه میشود. گوشت به همراه سبزیجات و ادویههای مخصوص در تابه ریخته شده و سپس روی حرارت کم پخته میشود.
بخاری: معمولاً با استفاده از گوشت چرخکرده و سبزیجات مختلف مانند گوجهفرنگی، پیاز و فلفل دلمه تهیه میشود و در دستگاههای بخاری یا زغالافروز پخته میشود.
کباب کج: از تکههای بزرگ گوشت گوساله، مرغ یا گوشتهای دیگر تهیه میشود که با استفاده از موادی مانند پیاز، نمک، فلفل، زعفران و … مرینه میشوند و سپس در دستگاههای کبابپز پخته میشوند.
کباب لقمه: از تکههای کوچک گوشت گوساله، مرغ یا مواد دیگر تهیه میشود که با ادویههای مخصوص مربوطه مخلوط و سپس در دستگاههای کبابپز یا روی زغال سرخ میشوند.
این فقط چند نمونه از انواع کبابهای معروف هستند و هنوز بسیاری دیگر وجود دارند که هر کدام دارای مزه و خصوصیت خود هستند.